Transportul in comun

Tin minte ca tot vroiam sa bag pe celalalt blog la inceput articol despre transportul in comun, in ideea sa am si eu ceva mai pozitiv. Mi-a trecut intre timp.

Imi placea la inceput ca, asa in mare, puteam merge mai peste tot si aveam un metrou care ma lua si ma ducea la alt metrou si apoi acasa sau unde vroiam eu.  Problema este, ca atunci cand mergi regulat cu metroul, la servicis acasa sau alte locuri si te grabesti se schimba treaba. Se lucreaza tot timpul al cate o statie, la cate o linie , sau vrea vreunul sa se sinucida si se opreste circulatia sau ploua prea tare si iar nu circula..Trebuie tot timpul inainte sapleci de acas sa verifici pe net daca sunt probleme pe linia pe care circuli, sau sunt aplicatii pentru mobile insa, degeaba stii de dinainte ca tot vei face mai mult timp pana la destinatie. Astazi as fi scutit cam maxim 3 minute daca stiam de dinainte, tot 10 statii si un schimb de metrou in plus as fi avut de facut. Desigur, anunta si in statii ca sunt sau urmeaza schimbari de program, anunta pe niste banale  postere lipite cu scotch pe stalpi, care uneori se mai rup, se mai dezlipesc si acolo trebe sa ai mare grija..

Daca spun cuiva de metrou, replica de baza este „da, dar metroul e construit in 1917, romanii ce faceau pe atunci?”.  Ce treaba are ce faceau romanii in 1917 cu faptul ca in 2012 in New York metroul e problematic nu inteleg, dar cam asa sunt argumentele pe aici.

Mai sunt si autobuze dar astea sunt de luat doar pe anumite trasee, la anumite ore cand nu e trafic, eventual cand nu te grabesti prea tare.

4 gânduri despre „Transportul in comun

  1. Nu aveam idee ca asa complicat este cu metroul la New York! In Bucuresti si prin alte orase straine pe unde am mai fost metroul circula bine. La Paris la anumite statii de metrou erau niste pereti inalti din plastic gros transparent despre care am aflat ca se numesc „bariere anti-sinucidere” !

    • pe jos ar putea fi chiar captivant dar nu renteaza cand ai de mers zilnic la servici sau eu stiu pe unde, caci distantele sunt mari in general.

  2. Daca ai merge cu masina, te-ai plange ca „se mai fac constructii in zona nustiucare, s-a gandit unul sa faca accident pe autostrada”… Tot un drac…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s