New York in anii ’80

Adaptare dupa povestirile unui negru afroamerican. Prin anii 80, crimele erau la ordinea zilei. Ca om alb in Bronx sanse slabe sa iesi viu,nu aveai ce cauta..In Chinatown dupa lasarea serii iar nu aveai ce cauta, riscai sa fii impuscat doar asa, ca erai pe acolo. O alta distractie des intalnita era impinsul calatorilor  nevinovati de pe peron in fata metroului. Multe case arse, incendiate de proprietari care nu putea da afara chiriasii rai platnici, preferau sa isi dea foc singuri la case, legea fiind cumva de partea chiriasului rau platnic.

L-am intrebat cum de s-a schimbat New York-ul, ca acum e departe de ce e scris mai sus, in cazul in care chiar a fost asa vreodata.Raspunsul lui a fost ca tehnologia, incepand in primul rand cu camerele video, cu internetul care a ajutat oamenii sa se mai destupe la minte.

Negrul acesta e unul din aia de ii vezi prin filmulete pe youtube ca face tractiuni la bara pana te plictisesti tu si tot felul de scheme sportive spectaculoase. L-am intrebat cand pot sa vin si eu sa il vad cum se antreneaza in parc, ca in parc baga. In parc la el, in Bronx. A zis ca trebe sa se gandeasca la un alt parc , nu la al lui in Bronx, ca nu e indicat. Nu ca as pati eu ceva, ca is cu el si nu misca nimeni atunci pe moment, insa va avea el probleme daca e vazut ca umbla cu albi..

8 gânduri despre „New York in anii ’80

  1. NU prea vad eu cum a ajutat internetul la schimbari, daca intr-adevar se intamplau cele povestite. Camerele video pot fii „raspunzatoare”pentru niste schimbari.

  2. Impinsu’ in fata metroului e cauzata de schizofrenie.
    Cand lasi schizofrenu’ periculos liber pe strada, in stadiu de homeless, din astea se intampla…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s