Iar diferente culturale

M-am intalnit zilele astea cu vara unui prieten. Ei sunt dintr-o tara asiatica, nu spunem exact care, ca e rasist. Femeie la 30 si cu 2 copii, ne mai intalnisem de multe ori, ne stiam cat de cat. Ne-am nimerit la aceeasi coada, unde am avut de asteptat cateva minute bune. Dupa ce am scapat de politeturi gen „how are you”  si din astea, s-a lasat un pic de pauza. Mi-am adus eu aminte ca varu-su mi-a zis ca s-a casatorit asa ca, cu oarecare  mandrie ca mi-am adus aminte si ca am ce zice, am felicitat-o pentru casatorie. A tresarit si, timp de cred ca 10 secunde, nu a zis nimic , s-a uitat asa un pic pierduta la mine. Eu in astea 10 secunde am avut timp sa ma oftica ca iar am dat cu bata-n balta, ca de obicei nevinovat. De asemenea, m-am gandit cum ii explic lu varul ca l-am dat de gol, ca se pare ca era casatorie secreta sau ceva. Apoi a inceput sa baiguie jenata, ca stiiiii, ca de fapt…inca vreo cateva secunde sa isi gaseasca cuvintele. A inceput sa imi explice ca daca ar fi fost in tara ei, ea cu 2 copii,  nu s-ar mai fi recasatorit, insa aici e putin altfel, ca oricum era prietena cu sotul ei si si ca au zis de ce nu..Cu cat imi explica mai mult cu atat eu eram mai confuz.

Inca stau si ma gandesc ce a vrut sa imi explice. Nici pe departe nu a incercat sa spuna ca se iubesc sau ceva legat de sentimente. Stiu ca s-a chinuit sa imi explice casatoria ei insa eu nu am inteles deloc ce a vrut ea sa justifice, cel mult am inteles ca ea nu are cine stie ce sentimente pentru el. Ea altfel e de treaba, saritoare , de cuvant, mult bun simt, pe partea romantica insa nu am cunoscut-o . Am citit undeva ca in tara ei asiatica se pune mare presiune pe fete sa isi gaseasca barbat instarit. Nu ca nu ar fi si in in alte tari la fel, insa nu la modul „oficial” ca la astia. In Romania, de exemplu, mai auzi ca se iubesc, macar varianta pentru public. Nu stiu insa ce reguli or fi la aia pentru femeile divortate cu copii, trebuie sa aflu, sa vad cand il intalnesc pe varul ei cum ma descurc cu el, daca e suparat ca am divulgat treaba.

Publicitate

2 gânduri despre „Iar diferente culturale

  1. Incurcata treaba. Chestia cu casatoria secreta o inteleg doar cand este vorba ca unul din cuplu are pereche in alte zone si sa nu se afle intre ei. Au fost si niste filme pe treaba asta, unele cica inspirate din cazuri reale. Dar in cazul de fata, oare ce sa fie secret?

    • de aia am pus la titlu diferente culturale, mie mi-a lasat impresia ca e jenata ca ea, femeie cu 2 copii, s-a recasatorit. ca mare secret nu cred ca era, ca se stia ca is impreuna. de fapt nu se stia oficial dar mi-am dat seama, poate credea ca nu se stie .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s