Americanii au probleme cu numele meu

Trebuie sa marturisesc, in interesul textului ce urmeaza, ca Marius nu este numele meu real. Am ales Marius deoarece este un nume foarte sexi si puternic si astfel am asigurat succesul blogului.

Acum 2 ani am fost la primarie sa obtin o autorizatie. Civilizat, frumos, cu numar de ordine, scaune , fara stres prea mare. Nu depusesem anterior nici un act sau cerere pentru legitimatia respectiva, insa mi-au dat-o pe loc, printata frumos, de plastic , gen carte de identitate. Dau sa plec, insa in timp ce admiram noua mea legitimatie observ ca mi-au scris numele gresit, scria Valentine(in loc de Valentin). Ma intorc, noroc ca nu era multa lume la coada, si ii spun aleia ca mi-a gresit numele. Zice nu e problema ca remediaza problema imediat si imi cere legitimatia gresita si permisul de conducere(permisul e si pe post de buletin aici). Imi printeaza alta legitimatie, o iau sa verific,  nu mai scria Valentine, acum scris Valentino! I-o dau inapoi si ii spun ca e Valentin, „n” e ultima litera din nume. O ia inapoi si incepe sa scrie iar, nu a zis nimic insa se cam vedea ca iritata. Imi printeaza, pentru a treia oara, o legitimatie. Mi-o da, ma uit la ea, zic  multumesc si plec.

A treia oara a reusit sa Valentin corect. Desigur, ca de data asta mi-a gresit numele de familie! Dupa ce de 2 ori l-a scris corect, acum in loc de X-ulescu ma chema X-ulesco. Observasem asta din primul moment, cand inca eram la ghiseu, insa mi-a fost rusine sa ii mai zic. Mi-am zis ca e cool asa! De 3 ori, cu permisul meu in fata, nu a reusit sa imi scrie numele corect.

Recent mi-am schimbat banca, cea veche mi-a bagat niste taxe noi asa ca m-am dus la alta. Deschiderea de nou cont a fost o placere, cel care s-a ocupat de mine mi-a explicat foarte frumos ce era de explicat, mi-a raspuns la ce am avut de intrebat, m-a intrebat si la ce nivel sunt la pokemon. Politicos, placut si profesional..pana mi-a dat foaia cu contractul sa o semnez. De data asta am insistat sa imi scrie numele corect, chiar si a 4-a oara. Ca a fost nevoie de 4 ori, din nou, cu permisul unde era numele meu corect in fata lui, cu mine explicandu-i ce a gresit. De data am fost Valentinx(!?), Valentino, Valentine si abia apoi, mult doritul Valentin!

Imi place Valentinx! E cam greu de pronuntat, insa as fi vrut sa am ideea asta cand am cumparat domeniul blogului.

Publicitate

15 gânduri despre „Americanii au probleme cu numele meu

  1. Daca transmiterea informatiilor s-ar mai face ca in vremurile de demult prin copiere cu astfel de specimene e clar cat de deteriorata ar deveni aceasta peste timp. Poate asa au fost si contopistii din trecut si atunci e logic sa apara incertitudinea la o serie de scrieri vechi privitoare la acuratetea celor scrise. Iaca aici dovada 🙂

  2. Cum, ma, sa nu te cheme Marius?! :))))
    Stai ca nu imi revin. Integeleam daca iti puneai „SuperstarinAmerica” sau „PornostarinAmerica” sau „Elvisisalive” sau nu stiu, dar Marius e numele tau de scena?! :)))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s